lördag 31 mars 2012

Aprilväder


Blev lätt deprimerad av vädret idag och sket i allt vad träning heter och åkte upp till Väddö istället. Där tittade åtminstone solen fram tillslut, men bilden här under är en bedrift då jag höll på att blåsa bort.



fredag 30 mars 2012

Trädgårdsblogg 1.0



Våren är på väg trots att vädret inte är det bästa just nu.

Snart är det rabarberpaj på gång J.


Dagens träning blev två 15 minuters block med 10/20 sekunders intervaller.

torsdag 29 mars 2012

4x4


Vilodag igår då det stod jobb på schemat. Det fanns från början en tanke att springa innan frukost, men då hunden har varit dålig i magen så var jag snäll mot honom och gick en lugn promenad istället.

Idag blev det ett 4x4 pass med en tabata intervall på slutet för att trötta ut benen ordentligt.  Annars har det inte hänt mycket spännande idag utan det har varit hemma fix och barn jagande, som tagit upp tiden. 

tisdag 27 mars 2012

Finsta GP


Förmiddagen gick idag åt till att åka ner till Huddinge sjukhus för kontroller.

På eftermiddagen blev det lite cykelmeckande i solen och skruvade bland annat på cykelstolen på vardagscykeln så att lilleman fick göra cykel debut. Riktigt kul tyckte han att det var, var riktigt arg när pappa inte orkade cykla upp och ner för gatan längre.


Nu ikväll var det premiär för LVG träningstävlingarna här i Norrtälje. Som brukligt var det Finsta GP som var premiär tävlings bana. Jag behöver mer fart i mina ben och bestämde mig redan innan start för att köra hårt. Ganska direkt började jag stöta och fortsatte med det tills jag och Peter L kom loss. Vi hjälptes åt till upploppet där jag var chanslös och blev utklassad, men en andraplats och trötta ben lyckades jag i alla fall få.

måndag 26 mars 2012

ALB


Den här måndagen spenderades på Astrid Lindgrens sjukhus för kontroll inför en framtida operation av lilleman. Efter besöket åkte vi tillsammans med lillemans farmmor hem till henne innan vi for vidare hem till Norrtälje igen. Dagens träning fick bli lite drygt 30 minuter löpning i och omkring skidbacken.

söndag 25 mars 2012

Keps cup Täby


Igår var det första deltävlingen i keps cup. Täby MTB var det som arrangerade och dom hade gjort en flack men bitvis ganska teknisk bana. Jag kom iväg skapligt i starten och hamnade efter ett varv i en grupp med Jesper Andersson och Stefan Hilke och strax före oss låg Simon Galle. Jesper och Stefan hade ett högt tempo och jagade upp varandra så jag kände att jag inte kunde hålla deras tempo och valde att ta mitt eget och hoppades på att någon av dem skulle bli trött. Efter några varv kom jag ikapp Stefan igen och gick om och förbi direkt. Körde in på en 6 plats och det får räknats som godkänt. Jag saknar tävlingsfarten i benen. Har försökt analysera vad jag kunde ha gjort annorlunda under racet och bara kommit fram till att det var framför allt farten som fattas. Får se om jag kan hitta farten under tävlingarna som kommer framöver.





Idag har det varit två års kalas här hemma och träningen har varit att köra 600 kg sand till en sandlåda på baksidan av huset.

fredag 23 mars 2012

psykets makt


Skippade löpningen på förmiddagen för att inte ta ut mig helt till morgondagens keps cup. Men det kändes precis lika segt och trögt på rullen som det har gjort hela veckan. Körde ändå igenom ett 30 minuter på tröskel pass. Men jag ligger på lägsta motstånd på rullen och på lätta växlar på cykeln under hela passet. På samma motstånd som jag i vanliga fall har under vila. Efter passet upptäcker jag att vajerhöljet till rullens motstånd har hoppat snett och det är det som gör att motståndet är så högt. Så när det är fixat känns benen starka igen och självförtroendet fick sig en rejäl skuts uppåt J



Var riktigt varmt och skönt ute på altanen idag, börjar jobba på solbrännan (eller den rosa färgen jag i bästa fall får) och njuter av att slippa sitta i min gamla skrubb. 

Snart rosa!

torsdag 22 mars 2012

Hursmorsblogg 2.1



Lyxade till det idag då det var vilodag och finväder.


Lunch på altan är inte helt fel en dag som denna.

Anna var något nöjd då hon kom hem till nybakt bröd och fika på altanen. Tyckte att jag kunde få bli hemmapappa länge ;)

onsdag 21 mars 2012

Morgonpigg

Dagens träning fick bli 40 minuter löpning i och omkring skidbacken innan frukost. fick räcka så då kroppen känns sliten och trött just nu. Tar vilodag imorgon också och så hoppas jag att kroppen ska kännas bättre på fredag.


Hur man får ett barn att sitta snällt vid matbordet ;)

tisdag 20 mars 2012

Gnetar på


Gårdagens träning glömmer vi bort och låssas att den aldrig hände…Idag blev det ett löppass på 35 minuter följt av 7st 30 sekunders intervaller. Är tungt i benen just nu men hoppas att känslan ska lätta lite efter vilodagen på torsdag. Fram till dess så får jag gneta på och ta i så gott det går.

söndag 18 mars 2012

Träningsrace


Idag var det min tur att anordna ett träningsrace här i Norrtälje. Extra kul blev det när det dök upp flera duktiga åkare ifrån Stockholm. Banan som jag hade lagt blev tuffare än vad jag trodde när jag tränade på den.

Lite kort från mitt race idag: Kom iväg skapligt och hade rygg på Gunnar uppför första backen och när vi svänger in i skogen. Inne i skogen får ganska snart Micke F, Ville och Gunnar en lucka och jag hamnade i en grupp med Stefan Hilke och Jesper Andersson. Tror sen att Jesper gör ett misstag så jag och Stefan får en lucka. Vi kör tillsammans fram tills det är tre varv kvar då Stefan får en lucka som jag inte orkar täppa igen. Känner av bristen på distansträning och orkar inte hålla tempot hela racet. På sista varvet kommer Jesper tillbaka och försöker komma om mig men jag lyckas hålla honom bakom mig och i sista utförskörningen går han om kull och jag kan cykla i mål ohotat på en 5 plats. Får anses vara ok då jag inte har kört någon tävling i år och känslan var hyfsad. Bör kunna komma igång mer och kunna köra ytligare lite fortare.


Skitigt idag

Dagens resultat blev:
Micke Flockhart 57,30min
Ville 59,00
Gunnar Töjren 59,03
Stefan Hilke1,02,00
Johan Norin 1,02,20
Jesper Andersson 1,02,40
Johan ck08 -1 varv
Fredrik Hammarström -1 varv
Irma Grape
Stefan Larsson

lördag 17 mars 2012

skogspromenad


Imorgon är det dags för träningstävling här i Norrtälje. Så våran lilla familj gick ut i skogen för att titta till banan och markera upp det sista. Blev några ändringar av banan och det kommer nog bli en kul bana med några svårare partier, blandat med lite snabbare delar. Tog sedan cykeln för att köra ett par varv på banan och se att alla delar gick att cykla och det kommer dom nog att göra även om det krävs att man håller tungan rätt i mun ibland ;) Ska bli kul med race imorgon! Det har blivit dåligt med race för min del den här vintern av olika anledningar. Men nu får vi ta nya tag och försöka få lite fart på kroppen tills de riktiga tävlingarna börjar. Har inga jätte förväntningar inför morgondagen, men kan vara kul att lyckas hänga med skapligt i alla fall. 

Ny samlingsplats imorgon!

Ny samlingsplats för träningsracet imorgon. Vi träffas vid Kvisthammrabackens parkering kl 10:00.

fredag 16 mars 2012

Tussilago



Hade en riktigt seg och trött känsla i kroppen på förmiddagen så första löppasset fick bli ett lugnt och återhämtnings inspirerat pass för att köra på med 30 sekunders intervaller efteråt, för att försöka få lite fart i de sega benen. I övrigt så har dagen gått i vårens tecken med tussilagos och tvätt av cykel och bil (eller tvätt och tvätt, tagit bort den värsta skiten så man i alla fall kan röra bilen).




torsdag 15 mars 2012

Bra dag idag

Dagens träning blev först ett löppass på dryga 30 minuter i finvädret och sedan 30 minuter tröskel på cykeln. Kändes riktigt bra idag och det är bara och hoppas att formen är på väg. Tittade lite på helgens träningsracebana under kvällspromenaden med hunden och det kommer nog bli en fin bana utan de tyngsta stigningarna som brukar ligga i skidbacken. Underlaget är skapligt torrt och hårt.

onsdag 14 mars 2012

Återigen Huddinge




Igår blev träningen ett 20 minuters pass med en minuters intervaller. Det var vad jag han med då vi var tvungna att åka än en gång till Huddinge sjukhus för kontroller. Idag blev det ett 45 minuters pass innan frukost med bland annat två vändor upp för skidbacken. Nu på kvällen blev det ett backintervallpass, med tio vändor upp för en skogsbacke. 

måndag 12 mars 2012

Huddinge igen


Huddinge sjukhus idag igen var där kl 8:00 för provtagning och läkarbesök. Tog större delen av dagen så jag kom ut för att träna först vid 21 tiden. Sprang i skogen för att känna lite på kroppen då jag fortfarande var lite osäker om den hade hämtat sig helt från magsjukan. Kändes bra så i morrgon kör vi på igen med träningen (om jag hinner ;)).

söndag 11 mars 2012

Tuff helg


På torsdagskvällen blev lilleman magsjuk och började spy och ha diarré. På fredag förmiddag så vi ringer till vår avd för att höra hur vi ska göra då han har svårt att hålla kvar avstötningsmedicinen. Läkaren tycker att vi ska åka till akuten på Huddinge sjukhus. Vi blev kvar på Huddinge under hela helgen och har först nu kommit hem igen, men ska åka ner igen i morgon för yttligare kontroller. Anna och jag har klarat oss bra, fram tills i natt då jag blev dålig och var tvungen att spy några gånger, jättekul när jag var själv med en lilleman som börjat bli piggare (åkte rutchkana ner för sängryggen). Känns dock redan bättre och jag hoppas bli av med detta till i morgon. Ingen träning nu på tre dagar på grund av sjukhusvistelsen och magen. Får se vad som hinns med i morgon.


Enligt arkitekten ska detta föreställa skärgård…han kan inte ha varit riktigt riktig.



torsdag 8 mars 2012

Husmorsblogg 2.0


30 minuter löpning direkt följt av ett 4x4 minuters pass blev dagens träning. Har kollat lite på mitt cyklande förra året och kommit fram till att jag måste förbättra mig i utförskörningarna, så idag bakade jag kakor. För den extra vikten kommer ge mer fart utför amtidigt som jag sattsar på att få till en droppformad kropp som är mer aerodynamisk genom luften ;)


onsdag 7 mars 2012

Lätt idag


Jobbdag idag så tanken var att köra ett lättare pass, blev 35 minuter på tröskel kändes fint och kunde ha fortsatt ett tag till men jr vaknade tidigt i vagnen trotts att han var helt slut efter en förmiddag på pappas jobb.


Kul på pappas jobb!

tisdag 6 mars 2012

Psykologbedömning


Blev en favorit i repris idag började med 45 min löpning dock med lite mer vila än igår då vovven bestämde sig för att stanna och dynga ur sig fem gånger (tur att jag hade många påsar med mig). Några hundra meter innan vi kom hem träffade jag två psykologer från jobbet som var ute och gick en lunchpromenad. Undrar vad dom ställde för diagnos på mig när jag kommer springandes med barnvagn och en slutkörd rottweiler på släptåg, vågade inte säga att jag skulle hem och träna vidare ;)  men träna vidare gjorde jag blev 7st 30 sekunders intervaller med 4,30 vila i mellan.

Dröjer innan vi kan cykla här


Men skönt att se att snön sakta men säkert försvinner från tomten.


måndag 5 mars 2012

Dubbelt idag.


Så då var dagens två träningspass avklarade. Först ett löppass med vovve och barnvagn runt flygfältet och kvisthammra här i Norrtälje. Fint väder idag med och ett sånt här pass känns mer som semester för själen en ett träningspass. Ett sånt här pass blir någon sorts naturliga intervaller då man måste stanna då och då för att plocka upp hundskit eller rätta till mössa på barnet, samtidigt som det är riktigt tungt att springa upp för backarna med en tung vagn framför sig.


Skarvade på ganska direkt med ett pass på rullen medans lilleman sov i sin vagn (somnade under löpturen). Han med att köra 4 st 5minuters block med  15x15sekunders intervaller. Kändes tungt och segt först efter löpturen men lättade efter första blocket. 

söndag 4 mars 2012

Fin väder


 Dagen började riktigt mysigt frukost framför vasaloppet och sedan en lättare löptur i solsken och frost på träden.

På kvällen blev det ett pass med en minuters intervaller.


Hur många har denna bästsäljaren på köksbordet? ;)

fredag 2 mars 2012

Vårkänslor


Invigde altanen idag med att köra ett 4x4 pass. Där ute var det varmt och betydligt mycket trevligare än att sitta instängd i en skrubb


För övrigt går dagarna åt att försöka hitta saker bland lådor. Spenderade förmiddagen med att skruva ihop en tv-bänk, rackarns vad många delar den bestod av. Att lilleman ville hjälpa till gjorde inte att det gick fortare.