torsdag 31 december 2015

Gott nytt år!

Gott nytt år på er alla!  Här rullar mellandagarna på med pulkaåkning och träning (och en del annat). Ungarna är överlycklig i den enorma mängden snö som har kommit och måste ju åka pulka...
 
 
När det kommer till träningen så har jag under november och december provat lite nya träningar och nya platser att träna på. För det är inte alltid som den där träningen som lät så bra är bra och den där platsen som borde vara bra, visar sig inte vara så där bra som jag trodde. Men har nu hittat en bra intervall backe som tar strax under fyra minuter att springa upp för med stavar. Den kommer att användas flitigt i vinter.

tisdag 29 december 2015

Dagen efter

Igår var Anna och jag bjudna på 40 års fest. Det var riktigt trevligt och det blev hyfsat sent för ett par småbarnsföräldrar. Så den här dagen har gått segt. Det var först framåt eftermiddagen som kroppen vaknade till liv och man fick lite vettiga saker gjorda. Lyckades faktiskt ta mig ut i garaget och träna lite. Kändes dock som bilden nedan. Hoppas vi är piggare imorgon...

fredag 25 december 2015

Klassisk jul

Det blev en klassisk jul på flera sätt i år. Först för att den firades på ett klassiskt sätt med våra familjer här hemma, massa mat, nervösa barn, gran och på tok för många julklappar till barnen... Sen den andra klassiska delen av julen var att min dotter tvingade upp mig på vågen och den visade helt fel siffror ( måste vara något fel på den), men sen hade Anna köpt en skjorta till mig i julklapp. I vanliga fall så brukar jag ha svårt att hitta skjortor som är tajta nog och Anna hade nu hittat en tajt skjorta. Problemet var bara att det putade ut lite konstigt här och där runt midjan. Nä nu har det gått allt för långt. Får göra en Jan Ulrich i vinter och komma tillbaka i sommar i toppform efter en vinter full med kakor. Började vägen mot toppformen med att springa en sväng med gröt och julskinka halvägs upp i halsen. Känner att jag är på gång...

lördag 19 december 2015

Test av nya tränings klockan

Idag blev det premiär av min nya garmin klocka som jag fick av Anna i födelsedagspresent. Det blev en mils löpning mestadels i kuperad och obanadterräng. En mil på 55 minuter när det går upp och ner hela tiden och i obanadterräng, måste anses vara helt godkänt. Mycket nöjd med klockan, det gör helt klart att man springer lite fortare, lite längre.

tisdag 15 december 2015

Stor och stark

Nu ska jag bli stor och stark och gå på folketspark! (ganska lätt att vara stor och stark i folketspark här i Norrtälje. För där folketspark låg ligger nu mina barns förskola)

Har en envis hosta, så träningen bedrivs så att inte luftrören ansträngs för mycket, styrketräning och lättare pass på trainern.

lördag 12 december 2015

K-edge från 70-talet

Har K-edge ( dom som gör garmin fästen i aluminium mm) något med våran hushållsassistent från 70-talet att göra?

tisdag 8 december 2015

Skoj skojsigare skojsigast

Något positivt.......jag fick ingen träningsvärk efter i söndags.....annars är det tunt med positivism just nu...

söndag 6 december 2015

Mitt i prick

Det här med att få ihop familjeliv och träning kan ibland vara lite klurigt,  men idag fick jag till det ganska bra. Stoppa ner grabben i barnvagnen, satte bärstolen på ryggen och stavarna i knät på sonen. Dom blev ganska snabbt ett par lasergevär. Sen sprang vi till skidbacken. Satte sonen i bärstolen (var glad att han är ganska kort och smal femåring :-)) och började ta mig upp för skidbacken. Kanske inte den träningen du blir snabb av, men bra styrketräning och konditions träning. Orkade inte allt för många gånger och imorgon kommer jag ha trevlig träningsvärk.

tisdag 1 december 2015

Järvsö

Då var det december igen och november avslutade vi med en tripp upp till Hälsingland för dop i Järvsö. Riktigt trevligt dop av två söta små tvillingar. Kul att träffa folk man inte träffar så ofta annars. Ingen snö där uppe ännu dock så vi lite snö i skidbacken, så det närmar sig. Annars var väl inte vädret det bästa, några plusgrader och regn. Efter dopet åkte vi till Hudiksvall och tog in på stadshotellet. Så det blev som en liten minisemester. Riktigt trevligt hotellrum med utsikt över havet.

På söndagen åkte vi upp till Älgered för att titta till stugan vi har där uppe. Konstaterade att den är i lika dåligt skick som förra gången, mycket märkligt... Sedan tittade vi förbi Delsbo och de nydöpta tvillingarna innan det bar av hemåt. Så mycket bilåkning blev det, men det gör inget när det är så vacker natur som det är där uppe. Fast nästa gång måste jag ta med cykeln. För det gör ont i själen att vara där uppe bland bergen och inte få cykla upp för dom :)