torsdag 18 juni 2015

Nästan midsommar

Imorgon är det midsommar och ikväll var det dags att plocka lite blommor. Detta gjordes till ljudet av göken... Mysigt...koko koko...

söndag 14 juni 2015

Västerås xc

Igår åkte hela familjen plus mormor och morfar till västerås där jag skulle köra västerås xc. Det var 15 år sedan jag körde en mtb tävling i rocklunda skogen och det var lika stenigt och rotigt som jag kom ihåg det. Ingen bana som passar mig, men kul att köra ändå. Stutsade runt i skogen som en ping pong boll och det kändes mer som tur än skicklighet om jag fick till ett bra spårval. Fast jag gillar ändå utmaningen det är att köra fort på en sån här bana. Kom in i mål på en andra plats och får vara nöjd med det. Efter loppet åkte vi till bekanta till familjen för lite god mat.

tisdag 9 juni 2015

Lida Loop

Efter en lugn vecka träningsmässigt, med endast Upplands cupen i Kvisthammra backen som det enda hög intensiva inslaget, var det dags för Lida Loop i söndags (vet att det tagit lång tid att skriva detta…). Alla tidigare försök på denna tävling har slutat i att jag tagit totalt slut på sista loopen och vinglat runt de två sista milen. Så i år bestämde jag mig för att ta det lugnt första delen av loppet för att ha krafter kvar på den sista. Kom iväg skapligt upp för första backen och följde sedan bara med i den gruppen som jag hamnade i. Det rullade på ganska skapligt och försökte hänga med i den främre delen av gruppen för att få häng på de snabbare cyklisterna. Strax efter att vi kört ut på den andra loopen så står Micke Flockhart vid sidan av motionsspåret och viftar efter hjälp. Jag stannar till och ger honom slang och patron och rullar sedan vidare. Detta gör att jag tappa gruppen jag körde med, men förlorade inte mer än max 30 sekunder och inte allt för långt in på andra loopen är jag ikapp dom igen. Dock börjar benen nu kännas och en viss oro börjar spridas i kroppen att jag inte skall ha krafter kavar på sista loopen. På sista delen av andra loopen och på sista loopen har jag krampkänningar i benen, men trotts det så orkar jag trycka på och följa med de starkare cyklisterna runt mig. Tar placeringar hela vägen i till Lida, men blir tvungen att ge mig mot en h30 kille/gubba i sista serpentinen i mål backen och rullar in som 19:e i H30. Målet för dagen var att ta sig in topp 20 så det lyckades jag med och känner mig nöjd med dagen. 

Från Happymtb.org

Från David Söderblom

måndag 1 juni 2015

Långa lugnet

I lördags var vi några från klubben som åkte upp till Falun för att köra långa lugnet. Starten blev en lugn historia för mig, då jag dagen till ära fick starta i fålla fyra. Så det var bara att följa med strömmen upp för start backen. Tog det lugnt hela första loopen och lät andra göra jobbet. Ute på andra loopen så tyckte jag att tempot var lite för lågt i backarna och tog mitt eget tempo och jobbade mig upp i fältet. Tredje loopen hade jag sällskap av en annan åkare och vi turades om att hålla farten uppe. I mål kom jag på 22 plats i h30, det känns helt ok med tanke på den dåliga start position. Tappade en del tid på först loopen. Kul var det i alla fall och en skön känsla att ha krafter kvar hela loppet.