måndag 27 april 2015

Rabarberpaj

Våra monster rabarber har levererat igen! Årets första paj är nu uppäten och april är inte över än. Annars är det mest torkade av spyor här hemma.

måndag 20 april 2015

Keps cup och trappbygge

I lördags bar det av till Ursvik och Järfällas deltävling i Keps cup. Kände mig inte 100% taggad och ett dåligt självförtroende började gnaga lite innan start då jag vet att jag inte är jättebra på att köra tekniska banor. Så starten blev som den blev och jag hamnade lite längre ner, men allt efter som loppet gick och jag kände att det ändå gick hyfsat i skogen började jag plocka placeringar. Tyvärr så var täten redan långt borta och det blev till att snurra runt själv. Får ta med mig känslan från de sista varven och att det ändå var bra träning. Igår blev set trappbygge på altan hela dagen. För nu börjar det ju närma sig den tiden då altanen skall användas flitigt!

Lagom taggad och vill inte bli blöt om fötterna ;) 
Bild: Fredrik Junkka.

onsdag 15 april 2015

Vår :)

Äntligen börjar våren komma ordentligt. Detta firade jag med att köra backtränings premiär i skidbacken. Det är fortfarande ganska blött bitvis och det går inte att köra rakt upp som man brukar göra på sommaren. Det gick dock bra att ta sig upp antingen genom att zick zacka sig upp på mtb banans sträckning halvägs upp i backen och sedan hålla sig långt till höger upp till toppen eller gå raka vägen upp långt till höger. Trots att båda alternativen är långsammare än på sommaren så var jag bara ett par sekunder långsamma än förra sommarens tider. Det känns ju positivt :) Tänkte nöja mig efter 11 gånger, men då dök Jobba och Cippen upp och jag blev ju "tvungen" att ta en vända till upp.

måndag 13 april 2015

Keps cup och fin väder

I helgen var det dags för keps cup att komma till Norrtälje. Det var Gunnar som höll i arrangemanget och vi körde på campus banan. En bana som passar mig, kunde vara lite mer klättring om den skulle vara perfekt. Det var hela 67 personer som kom till start och det är jättekul att så många hittade upp till Norrtälje. Jag kom iväg bra i starten och valde att lägga mig på fjärde plats och låta de lite snabbare hålla tempot. Men ganska snart var jag tvungen att släppa för bi några och var nere på sjunde plats. Hade en lite svacka i mitten av tävlingen innan jag fick lite nya krafter och kom ikapp femman och sexan i tävlingen när det var två varv kvar. Där gjorde jag bort mig lite och gick inte om den ena killen tillräckligt fort när han som slutligen slutade femma attackerade och luckan blev för stor för att täppa. I ett desperat försök att täppa luckan körde jag lite för fort i sista nedförs backen och gick om kull, vilket gjorde att luckan i mål tillslut blev en 20 sekunder. Helt ok känsla i kroppen idag och det underbara vädret hjälpte nog till med den känslan. Efter tävlingen blev det lite pendlings distans upp till Väddö. Blev lite mör innan jag kom upp, men det underbara vädret och att naturen är så vacker nu gör att man bara cyklar runt i ett stort fånigt leende och glömmer bort att man är trött.