torsdag 29 maj 2014

Rådmansö runt

Idag var vi några som tidigt på morgonen rullade iväg för att cykla ett varv runt rådmansö. Jag har inte stenkoll på vägarna och stigarna där ute, så det var riktigt kul att få guidning på de finaste stigarna. Många av stigarna var bland de finaste jag kört, där de slingrade sig fram längs havet och genom stora fält av ramslök. Som gav en underbar doft till skogen. Var det något på detta pass som inte var perfekt så var det väl det att det blåste storm i byarna och det blåser ju inte mindre vid havet. Fem och en halv timme var jag ute idag och fyra och en halv timme cykel tid blev det.

http://connect.garmin.com/activity/509350377

tisdag 27 maj 2014

Sommar - inte sommar


Så här varmt och trevligt hade vi i helgen! Strömmingsfiske och sena kvällar ute på altanen. Vi var på Ramsö med kompisar som har en kille som är lika gammal som lilleman. Grabbarna hade nog roligast av oss alla. Det var en kille som var totalt slut efter en helg med lek och fiske. 


Morgon löpning med morgonpigg tjej och utsikt över Vaxholm.



Idag känns dock sommaren lika levande som denna kråka!


Tog mig dock ut i stormen och kylan och snurrade runt i en timme på endurospåret vid Mellingeholm. Bra träning som tar på hela kroppen och som ställer krav på tekniken för att kunna hålla uppe farten.




tisdag 20 maj 2014

Stor fiskare

Anna har legat deckad  i förkylning och feber, så jag och ungarna har haft de senaste fyra dagarna för oss själva. I helgen var vi ute på tomten hela dagarna och fixade med det mesta. Gräsklippning med liten tjej på ryggen funkade riktigt bra :)

Igår var jag och lilleman först på Astrid Lindgrens barnsjukhus för lite kontroller. Sedan gav vi oss av i regnet ut till spillersboda för att fiska. Två gigantiska fiskar lyckades vi få upp. Den ena var så stor att fiskespöt gick sönder ;)

Träningen har funkat bra trots lite mer ansvar här hemma. Har gett mig ut i den sena kvällssolen efter att familjen har somnat.

onsdag 14 maj 2014

Kryssning

Då var man ute på kryssning igen ;) det är ju samma vatten, sen om man korsar eller åker längsmed leden borde inte spela någon roll! Eller?

tisdag 13 maj 2014

Trevligt!

Det här med att solen börjar komma tillbaka är ju mycket trevligt. För nu kan man träna ute även om man som jag oftast tränar sent på kvällen. Betydligt trevligare att sladda runt ute än att sitta och svettas i ett garage.

lördag 10 maj 2014

Rabarberblogg 2014

Nu är rabarbersäsongen igång för i år och Anna bjöd på årets första rabarberpaj! :)



För att fortsätta på rabarbertemat så tog vi med en bukett rabarber till Eric och Lisas fest istället för blommor. Luktar nästan lika gott och smakar betydligt bättre ;)

fredag 9 maj 2014

Upplandscup Kvisthamra

Igår var Norrtälje CK värd för den andra deltävlingen i Upplandscupen och vi körde den nya banan vid Kvisthamra backen. Banan är inte helt klar än, men är redan riktigt bra! Själv var jag inte ett dugg taggad för tävling, men är det tävling bara några minuter från sin egen dörr så måste man ju köra. Självförtroendet var i botten och jag kände mig mest tjock och långsam. Fast efter tre varv började glädjen komma tillbaka och när Stefan började tröttna, så kände jag att det började bli tid att gasa lite. Tyvärr han jag inte ikapp Johan Carlström innan målgång. Jag har mycket att jobba med vad gäller känsla i skogen och måste höja farten flera gånger om i nedförsbackarna. Mycket teknikträning framöver!

Foto av Chippen:
Cykla över vattenslang. 

Titta jag kan göra två saker samtidigt, dricka vatten och trycka på cykeldatorn ;)

onsdag 7 maj 2014

Trot eller ej

Igår lyxade jag till det och tränade utomhus, på en vardag och i någorlunda vettig tid på dygnet. Mycket trevligt. Så det gör vi nog om någon gång ;). Det blev två minuters intervaller på mtb:n och så där lagom trötta ben.


söndag 4 maj 2014

Blää

Vad har vi hittat på den här veckan? varit hemma och njutit av långhelg? NÄ! Rest bort och njutit? NÄ! Tränat en massa? NÄ! Bott på sjukhus? JA! Blää inte blir det roligare att bo på sjukhus för varje gång vi blir tvungna att göra det. Lilleman blir större och längtar hem, men han är otroligt duktig ändå och ju äldre han blir, ju mer är han ett sällskap för en annan. Sista dagen fick vi så pass mycket permis att vi kunde göra en favorit i repris och åka bort till Lida och njuta lite av naturen. Det var en räddning när vi bodde på sjukhuset när lilleman var bäbis.



Idag hade vi kalas för lilltjejen som fyller ett år imorgon! Nu hoppas vi på trevligare tider framöver!