tisdag 28 januari 2014

7 år

Idag har Anna och jag varit ihop i sju år. Helt galet att vi har hunnit fixa två barn, villa, vovve och volvo kombi på dessa år. Sju år är ju värt att fira tyckte jag, så dagen till ära tog jag in rullen i huset och körde ett 4x4 pass inne i värmen. Fast Anna höll inte med mig om att ett 4x4 pass räckte som firande. Så vi tog och smet ner på stan och åt lite mat på restaurant. För att sen ta en lugn promenad hem igen. Inte helt fel att få lite egen tid utan barnen emellan åt.  

Hit pratade vi om att vi måste åka tillbaka till någon dag. 

Sju år med båda dessa godingar.

måndag 27 januari 2014

Hundpulka

I helgen blev det en liten tur upp till Väddö för våffel ätande och pulkaåkning efter hunden. Det är inte mycket våran hund är bra på (förutom att sova), men dra pulka gör han riktigt bra. Kul för lilleman att få sitta bakom när hunden springer så att snön yr. Fy tusan vad gott det är med våfflor efter en dag ute i kylan J.



Blev inge bad denna gång ;)


Veckans träning har sett ut så här:

Måndag – 5x6 minuter tungväxel
Tisdag – vila, behövdes mer hos familjen
Onsdag – distans (blev lite kortare än planerat)
Torsdag – 7x8 minuter på tröskel
Fredag- 10x1 minut max
Lördag – 5x6 minuter tungväxel

Söndag – 2x30 sekunder max + 4x4 minuter

tisdag 21 januari 2014

MMS

Det var denna pryl som Anna MMS:ade om. Något nytt att träna på i vår. Längtar redan efter att ta en runda i vårsolen tillsammans med Anna och stanna till på något trevligt fik :)

Träningen gick lite lättare med ny motivationshöjare att titta på under passet. 6x5 minuter på tungväxel. Höjde till och med motståndet ett snäpp.


måndag 20 januari 2014

Universitetet

Idag är det universitet studier som gäller. Ska plugga lite extra på arbetstid under våren för att försöka lära sig lite nytt. Dock tveksamt att nån ska lyckas banka in något nytt i denna gubbskalle.
I helgen har träningen blivit ett löppass med stavar och ett 4x4 pass med två 30 sekunders intervaller innan. Mer om dagens träning senare. Har även fått ett spännande mms av Anna idag:)

onsdag 15 januari 2014

Rekord träning

Nytt rekord! Igår satt jag lite över tre timmar och cyklade på trainern. Så länge har jag aldrig orkat sitta där förut. Lite över två timmar har funkat sen har det varit totalt psykbryt. Den här gången skulle jag sitta och ta fram en massa plugg material och läsa in mig lite på det (jag ska läsa en kurs på universitetet nu i vår). Så jag höll mig sysselsatt med både dator och iPad, vilket hjälpte och jag orkade sitta och hålla ett bra distanstempo i dryga tre timmar. Distans på trainer är bra då det är varmare än ute och det blir ett jämt och konstant motstånd hela tiden. Fast det är 1000 gånger trevligare att cykla ute. I måndags var det 5x6 minuter på tungt motstånd som gällde och benen börjar kännas bra igen efter en lugnare helg.

Gårdagens distansmat: Banan, apelsin och småspik för den rätta hårdhetens skull!


För er som missade det så såg jag att min gamla klasskamrat Calle Friberg var Lisa Nordéns sällskap på idrottsgalan. Ringde min mor när jag såg det på tv för att höra om hon också hade sett det, men hon hade bara tittat på Lisas klänning och helt missat att Calle satt bredvid ;)


måndag 13 januari 2014

Julgransplundring

Igår var det dags att kasta ut julgranen. När vi tog av pyntet upptäckte vi att den barrade en hel del. Så jag frågade Anna lite försiktigt om jag skulle dunka granen i golvet när vi hade fått bort pyntet, så att lite barr skulle ramla av innan vi bar ut den. Det tyckte hon var en bra idé. Så jag dunkade till granen lite försiktigt i golvet och svusch ALLA barren ramlade av och hamnade på golvet. Skit bra inte ett barr på vägen ut, dock blev det en hel icakasse med barr.


Träningen inkluderade familjen. Sprang fram och tillbaka på en äng med Lilleman på snowracer efter. Blev faktiskt ganska jobbigt, framför allt när ens son får en gammal östtysk tränare att verka jättesnäll och mesig. Snabbare pappa, det går för sakta, stanna inte, spring, fortare…..det blev inte långa pauser mellan intervallerna ;)


fredag 10 januari 2014

Trasig

Phu trötta ben just nu. När man har varit sjuk så länge som jag har varit denna vinter får man vara lite försiktig med att börja träna för hårt. Det kan straffa sig i längden och det ända man får är trötta och sega ben. Tävlingen i måndags tog hårt på min otränade kropp så tisdagen ägnades istället för träning åt att köpa en ny cykel. Tyvärr inte åt mig själv, utan åt Eric. Fast det är nästan lika roligt att välja delar åt någon annan som det är åt sig själv ;) I onsdag förstörde jag en cykel. Det var min älskade scott racer som gav upp. Jag har väntat ett tag på att den skall kasta in handduken. Den har hängt med i 9 år nu och varit flitigt använd. Men en liten tår blir det i alla fall då det har varit en kul cykel att cykla på. Han köra 5x6 minuter på tungaväxlar innan den gav upp. Igår försökte jag mig på ett 4x4 pass med två 30 sekunders spurter innan. Det kändes extremt trögt redan från första tramptaget och fyra minutsintervall nummer tre gick bara inte att genomföra. Försökte två gånger att köra den, men benen ville inte. Så jag avbröt träningen där och vilar idag för att förhoppningsvis ha mer ork i helgen. 


måndag 6 januari 2014

Trettondagsracet

Idag var det dags för det i Norrtälje traditionsenliga trettondagsracet. I år var det varmt och lerigt och inte kallt och snöigt som det har varit de senaste åren. Direkt efter start försökte jag hänga på Stefan och Gunnar, men fick ge mig ganska snabbt och försökte hänga på Jonka istället. Orkade sladdra en bit efter honom i 30 minuter innan tröttheten tog överhand och jag tvingades släppa en större lucka. Blev ordentligt trött idag, men känner att formen går åt rätt håll och det blir lite bättre för varje dag. Kul tävling idag och riktigt kul att vi var 12 stycken cyklister från Norrtälje som körde idag. Den senaste tiden har MTB cyklisterna i Norrtälje ökat och det är kul. Det är ju roligare ju fler vi är som leker i skogen :)


Bilden är tagen av Silvio och snodd från ckn.nu

söndag 5 januari 2014

Riddersholm

Idag tog vi bilen ut till Kapellskär och Riddersholms naturreservat för att ha en trevlig familjedag ute i naturen. Tyvärr märkte vi ganska snart att lillemans lunginflammation inte mådde så bra i det kalla och råa vädret. Så vi tog och åkte hem ganska snart och hade picknick framför brasan i vardagsrummet istället. Mysigt det med! En sak vi blir påmida om lite nu och då är hur bra vagn vi har, det är lite av en pansarvagn men tar sig fram överallt, även på skogsstigar. Senaste dagarnas träning har varit ett 4x4 med två 30 sekunders sluter innan och idag 5x6 minuter på tunga växlar.  har även kört en del styrketräning och bålstabilitet.

fredag 3 januari 2014

Som vanligt!

Planen idag var att skriva om hård träning och en trevlig familjedag vid havet. Tyvärr blev det inte så utan det blev en resa ner till Huddinge sjukhus och lite undersökningar av lilleman. Det visade sig att han fått lunginflammation. Stackarn, nu får vi hoppas att det ger med sig för honom snart. Vad gäller träning så får jag skriva om träningen hittills i år. Det har blivit ett 6x6 minuter på tunga växlar och med spurt de sista 30 sekunderna och i går blev det ett 4x4.

onsdag 1 januari 2014

Träningsvärk här kommer jag!

En sån här pryl som ses på bilden här under är otroligt bra på att framkalla träningsvärk. Nästan lika bra som när man börjar löpträna. Bara hoppas att det ger något. Sist jag styrketräna tyckte jag det gav bra resultat. Om inte så blir iallafall Anna glad om jag får lite större muskler!