torsdag 29 augusti 2013

Gunnar är jobbig!

Efter som Gunnar ska vara så jobbig och hitta på nya utmaningar, så har även jag tvingats börja träna på hopp;) Bara på bäbis nivå än, men det kommer nog ta sig med tiden. Morgonens träning blev teknikträning och tröskel i skidbacken.

tisdag 27 augusti 2013

Vackert väder

Så här fint är det ute och då tränar jag inne;) alldeles lysande, speciellt med tanke på att jag måste jobba med tekniken! Ett 3x10 minuters pass och ett 4x4 har det blivit, igår och idag!

Grop!

I brist på annat kan man alltid gräva en grop och fylla den med vatten!

måndag 26 augusti 2013

Livsnjutning


Tjoho nu gör vi en lite snabb uppdatering vad som hänt den senaste tiden. Träningen har rullat på under tidiga mornar och sena kvällar, samtidigt som det har varit sjukhus besök och födelsedags firande. Träningen har framför allt bestått av tröskel och 4x4 på rullen i garaget. Igår smet jag dock ut på morgonen för att få cykla lite skog. Det blev ett tröskel/teknik/livsnjutar pass.


 
Plocka blåbär till mammas kalas.

 
Bästa rummet på hela sjukhuset!

tisdag 20 augusti 2013

Kanske inte hos alla

Igår kväll hände en sån där grej som nog inte händer i alla familjer. Jag kom in i köket och hittar lilleman halvt liggandes på köksbordet. Jag ber honom sätta sig ordentligt på stolen, så att han inte ramlar ner. När han då börjar rätta till sig och lyfter magen från bordet, ser jag en blöt fläck under honom. Har han lekt med vatten? Det finns ju inget på bordet dom innehåller vatten!? Han fortsätter att resa sig upp och när han nästan sitter ordentligt så börjar en vattenstråle spruta från ungen!? En ganska rejäl stråle på typ 5mm och var kommer de vattnet ifrån? Det finns ju inget vatten här! Hinner jag tänka innan jag kommer på vad det är som händer. Det är hans gastrostomiknapp som lossnat, så jag springer fram och sätter handen för hålet, lyfter ner ungen på golvet och ropar på Anna. Under tiden har vi lyckats spruta ner unge, bord, stol, stolsdyna, golv och hund som sov under bordet. Så det blev till och storstäda köket och duscha både unge och hund. Tur att det inte händer så ofta;).

måndag 19 augusti 2013

Tidig morgon

Det blev lite löpning nu på morgonen och ett 4x4 pass igår kväll. Det rullar på utan att vara allt för spännande ;)

lördag 17 augusti 2013

Här händer det saker!

Nu sker det stora och avgörande saker. Jag har vänt cykeln 180 grader när jag kör på rullen i garaget. Nu förväntar jag mig stora framsteg!

onsdag 14 augusti 2013

Två lugna dagar

Har inte kännt mig super motiverad till träning efter helgen. Så det har fått bli två lugna dagar, en med hel vila och en med ett lättare löppass.

måndag 12 augusti 2013

KM helg

Nu lägger jag av, har nått toppen på min karriär som cyklist! Äntligen har jag lyckats vinna ett KM i CK Norrtälje! Vi börjar dock med lördagen då det var KM i XCO ute vid lundabadet. Mina ben kändes bra, men det gick inte tillräckligt fort för det. Fick inte till tekniken helt och Stefan som kan banan utan och innan kunde glida ifrån mig och jag fick nöja mig med en 6 plats totalt och en 3 plats på KM. Det kom flera bra cyklister utifrån till start vilket är kul och ger en möjlighet att mäta sig med andra.






I söndags var det dags för KM i långlopp. Jag, Gunnar och Stefan fick snabbt en lucka till övriga cyklister och höll ihop fram till Lohärad där jag och Stefan fick en lucka till Gunnar. Vi kände nog böda att det var något lurt med att Gunnar släppte och att han nog snart skulle komma farandes och lägga in en hård stöt. Så ingen av oss vågade köra på stenhårt utan vi höll ett jämt och lagom hårt tempo. Det dröjde dock lite längre än vi trott innan Gunnar kom ikapp i Malsta. Här börjar slut delen på banan som är lite mer kuperad och kurvig. Gunnar la in flera attacker men jag kunde gå med hyfsat lätt och la in en egen attack när ni kom in på motionsspåret med cirka 1,5 km kvar. Gunnar orkade dock komma ikapp, så jag sparade de sista krafterna till spurten som jag lyckades ta. Så nu är jag äntligen KM mästare! Det är stort ;)



fredag 9 augusti 2013

Äntligen regn

Det tycker iallafall squashen och jag kan inte heller gnälla efter denna fina sommar vi haft. Just nu sitter jag och lilleman här och väntar på att resten av familjen skall vakna. Igår blev det vila ifrån träningen och idag blir det ett lättare pass för att komma igång inför helgens KM race. Måste ju få sattsa lite på KM, eller hur?;)

onsdag 7 augusti 2013

Åter till verkligheten

Efter tre dagars vila i samband med bröllopet är det nu dags att återvända till verkligheten och lite träning. Har denna vecka kört ett 10/20 sekunders intervallpass i skidbacken. Där det även blev ett 6x3 minuters pass på max igår. Idag cyklade jag ut till lundabadet och testade KM banan. Det är en riktigt fin och kul bana, men som kräver att man hittar rätt flyt för att kunna köra fort. Så jag passade på att köra några varv för att få in rätt flyt (hoppas jag).

måndag 5 augusti 2013

Inte längre i synd

Äntligen har jag och Anna lyckats gifta oss och allt blev precis som vi ville ha det. Vi har försökt få till det några år nu men det har kommit en hel del i mellan, men nu blev det som sagt äntligen av. Vi vill tacka alla som var med och gjorde detta till en underbar och speciell dag!





Annas hemma gjorda bröllopstårta! Mest jobb gjorde jag och Carro som plockade och la dit varje blåbär för hand ett åt gången ;)

torsdag 1 augusti 2013

Blött och grävlingar

De senaste träningspassen kommer nog inte gå till historien som de trevligaste, men dom är gjorda i alla fall. I tisdags kväll regnade det och jag orkade inte köra på rullen. Så jag snörade på mig löparskorna och gick ut för att springa. Väl ute var det spöregn och storm. Ångrade redan mitt val, men det blev 50 minuter löpning i detta underbara väder ändå. Löpningen blev korta intervaller typ 15/15 sekunders, körde inte med klockan utan sprang två lyktstolpar och joggade två. Igår var det full fart med städning av hela huset och klockan han bli 22 innan jag kom ut och träna. Det blev åtta stycken 30 sekunders spurter. En av intervallerna fick ett extra igångdrag då en grävling tyckte det var en bra idé att springa ut framför mig. Fast det är väl så grävlingar jobba?, med tanke på hur det brukar se ut längs vägarna!