söndag 30 juni 2013

Skogens guld

Morgonpromenaden med hunden blev lite extra trevlig i går. Hittade dessa små rackareJ.



Träningen blev fem max spurter upp för skidbacken. Kände mig lite seg i benen efter gårdagens träning. Så det blev inga super tider, men jobbigt var det. Körde tre gånger upp för samma stigning som vi körde på träningstävlingen i måndags. Med början i nya liftspåret och sedan sneddar över till det gamla. Körde upp på tiderna, 1.54, 1.59, 1.55. Sedan körde jag två vändor i gamla liftspåret på 1.50 och 1.52. Sedan kände jag att det inte fanns något kräm kvar i benen för några fler vändor. 

lördag 29 juni 2013

Långpromenad

Gårdagen bjöd på en långpromenad runt stan på drygt tre timmar. Vi han med att fixa en hel del saker som stod på att göra listan under den promenaden och en fika hemma hos svärföräldrarna klämdes också inJ. Väl hemma stack jag ut och försökte slå en rekord tid på racern. Körde en småkuperad sväng som jag kört några gånger förra året. Rekord tiden är 1 timme och fyra minuter. Igår missade jag den tiden med lite drygt en minut. Ska jag skylla på något så blåste det lite mer i går en det gjorde den dagen jag körde som snabbast. Vet att det bara är bortförklaringar, men det känns bättre än att inse att jag är klen ;).


fredag 28 juni 2013

Norrtälje tuffaste!

Ibland tycker man så synd om våran lilla hjälte som råkar ut för det ena efter det andra, samtidigt som man är så enormt imponerad av att han klarar allt med ett så enormt gott humör. Efter allt med dialys, transplantation, läkarbesök, undersökningar, mediciner och tusen andra saker. Så har han nu även fått en korsett som skall användas 20 timmar om dygnet för att räta ut en krök i ryggen. Ibland undrar man om han inte har råkat ut tillräckligt snart?


Gårdagens träning blev ett 4x4 pass som avslutades med några backspurter. Där ibland Norrtäljes brantaste, inte jättebrant ca 13% men ändå brantast i Norrtälje.



torsdag 27 juni 2013

Dyr kostym!

I måndags var det dags för tränings tävling i skidbacken här i Norrtälje. Det var Gunnar som fixat till en riktigt bra bana. Vi var sju stycken som kom till start och jag tog häng på Ville och Gunnar. Orkade hänga kvar där i cirka halva tävlingen innan pulsklockans pipande om 100% började göra sig lite för mycket påmind. Så det var bara att slå av på tempot och försöka tappa så lite tid som möjligt. Det kändes ändå ok med tanke på att träningen blivit lite lidande den senaste tiden.




Tisdags träningen försvann då vi fick oväntat besök just den tiden jag hade planerat att träna. Kompenserade detta med att gå upp tidigare på onsdagsmorgonen och sprang backintervaller. Innan vi åkte ner till Solna med lilleman. Efter Solna bar det av ut till Vaxholm för att möta upp min svåger som var snäll och kom över med min plånbok som jag glömt ute på ön i midsommars. I Vaxholm blev det fika och glass J. Sen var det dags för lilleman och mormor, som var med, att åka buss hem till Norrtälje. Medans Jag, Anna och lillstumpan åkte till Täby centrum och köpte en allt för dyr kostym till sommarens stundande giftermål. Planen för kvällen var att träna ett pass och det gick helt enligt planen fram till dess jag somnade med lilleman efter sago läsning…små barns livJ


söndag 23 juni 2013

Nya tag

Usch den här veckan har inget gått som planerat. Jag har inte hunnit med något, allt har bara blivit halv färdigt och träningen har verkligen blivit lidande. Det är det här med att vara trött två barns pappa och sista veckan på jobbet innan semestern. Tusen saker som skall göras men bara 24 timmar på dygnet. Men nu har semestern börjat och jag bara hoppas att det skall betyda lite mer tid till allt som bör göras. Den träning som har blivit av denna vecka är två pass i måndags, 4x4 och teknikträning. Sen blev det ett löppass med blandade korta intervaller och extra styrketräning i lördags och idag blev det tröskel träning i skidbacken.


Midsommar spenderade vi ute på Ramsö tillsammans med mina föräldrar, syster med familj och Annas föräldrar. Underbart väder och traditionellt midsommarfirande. 



lördag 15 juni 2013

2 år!



Äntligen dags att skriva något här igen. Vi har varit helt slut här hemma efter två tuffa veckor i Uppsala, där vi varit med sonen. Har inte orkat skriva något här och träningen har blivit lidande under denna vecka. Bara två pass så här långt. Ett lugnt rull pass med Eric och Lisa i tisdags och ett riktigt bra 4x4 pass idag. Hoppas på att allt skall komma tillbaka till det normala igen nu.

(Lilleman- "oj här kan man spaka boll utan att nudda taket!") 


Något som är större och roligare, så är det idag två år sedan våran son fick sin farmors njure och möjligheten att utvecklas till en helt underbar liten skitunge J.
www.livsviktigt.se

söndag 9 juni 2013

Lida Loop

Idag var det dags för Lida loop. Planen för dagen var att köra på upp för start backen och sedan ta det lite lugnare under första loopen och sedan öka under andra och tredje loopen. Planen gick som planerat ända fram till det där med att öka farten. Kroppen och knoppen ville inte riktigt vara med på topp idag. Hela loppet kändes OK, men det där sista ville inte riktigt infinna sig idag. När regnet började ösa ner under den andra loppen hoppades jag på att få en fördel i skogen. Tyvärr så fick jag aldrig till något bra flyt i skogen. Hade något för högt däcktryck, vilket inte är hela förklaringen. Dock gjorde detta att jag inte fick det där sista fästet på de leriga stigarna. Hela tävlingen utvecklades till en riktig lerfest. Till och med grusvägarna blev hala och sliriga. Jag rullade in på en 18 plats i H30, inget att skryta med, men kul var det att äntligen få tävla igen. Mor och far var med idag och hjälpte till med lagningen, tack för det!



fredag 7 juni 2013

Belgisk carbonara

Min svåger har börjat servera äkta belgisk carbonara på sin restaurang. Belgisk carbonara består av pasta och sylt, äkta kolhydratsuppladdning för gamla hedliga proffscyklister.


Den stenhårda träningen jag har underkasstat mig den sista tiden för att bli proffs i Belgien och få äta pasta med sylt är ett 5x4 minuters pass i tisdags och tröskel igår. Det blev totalt 30 minuter på tröskel. I onsdags blev det ingen träning då jag var helt slut efter en full späckad heldag i Uppsala. 

tisdag 4 juni 2013

2 x Kvisthamrabacken

I söndags på årets hittills varmaste dag valde jag att köra backintervaller i Kvisthamrabacken. Vet inte hur smart det var men det gick skapligt med lite modifikation J. Började med att köra fem vändor rakt upp för gamla liftspåret, 1:58, 1:57, 1:55, 1:56, 2:04. Sen börjar värmen göra sig påmind och jag väljer att köra fem vändor till höger i backen så att jag håller mig mer i skuggan och slipper den värsta solen. Den stigningen är något lättare och tar lite längre tid, 2:29, 2:33, 2:28, 2:30, 2:31, men en dag som denna hade jag inget val och det är fortfarande en rejäl backe! Nu har vattnet tagit slut och jag börjar känna att det nog är dags att sluta denna träning innan det sliter allt för mycket på kroppen. Kan dock inte hålla mig utan kör två avslutande vändor upp i det gamla liftspåret på 2:01 och 2:04 minuter. Så totalt 12 vändor. Får satsa på fler en något svalare dag, eller när jag har vant mig lite mer vid värmen och har mer vatten med mig!




Igår blev det blandade löpintervaller i de olika backarna i Kvisthamra under 35 minuter. Blandade mellan att springa hela vägen upp till toppen och att köra kortare ruscher en bit upp i backen. Får se vad det blir för träning i dag. Det står 4x4 på schemat och just nu känns det som om det blir på rulle, åter kommer med vad det blir lite senare!

lördag 1 juni 2013

Fastena

Vila i tordags och idag, men i går blev det tre timmars distans ut till Fastena. Där det bjöds på fika, kanske lite för utdragen fika för att det skall kunna räknas som ett tre timmars pass, utan kanske som två kortare. Hur som så blev jag trött. Cyklade ut på stigar och gamla banvallar, genom riktigt vacker natur. Det blev inte många millimeters höjdskillnad, men skaplig motvind på vägen hem. Passade på att psykbryta en gubbe på vägen hem. Cyklade ikapp en småtjock gubbe på en värsting BMC racer och med Assos kläder. Jag passerade honom på min MTB med traktordäck, hälsade och cyklade ifrån honom. Såg inte skymten av honom mer. Vet inte om han bröt ihop totalt och slängde cykeln i diket eller vad han gjorde ;). 


Dagens fysiska aktivitet blev en långpromenad med familjen.