torsdag 31 januari 2013

Kissbrist


Äntligen så har Lillemans operation blivit av! Det var igår som vi åkte in till Astrid Lindgrens barnsjukhus för att fixa till det sista. Allt gick bra med operationen och kl 10 rullade han in till uppvaket. Kl 11 var han pigg och vaken och vi fick veta att bara han hade kissat så fick vi åka hem. Bra tänkte vi och började vänta…och vänta…och vänta, kl 17 kissade ungen. Annars tycker jag man inte gör annat än byter kissblöjor här hemma. Får se om han ska få någon födelsedags present...;)


Lyckades ändå släpa mig ut i garaget på kvällen för att cykla 30 minuter på tröskel. Dagens träningspass gick helt åt skogen. Valde att springa backintervaller med stavar, då jag kände mig lite för seg för att pressa mig på trainern. Tyvärr så hade temperaturen sjunkit och gjort vägarna till skridskobanor. Så jag valde att byta ut dagens träning med morgondagens vila. Aktivvila idag och träning imorgon.

tisdag 29 januari 2013

SID



Äntligen har farbror SID kommit och hälsat på igen. Det var många år sedan sist. Då var han blå och fin, idag är han lite gråare och diskretare. Tror jag faktiskt gillade honom bättre förr, man hoppas att han har blivit bättre nu än han var då. Helt ärligt så var gamla SID inte någon höjdare, men klart bättre än Judy gafflarna. Men Judy SL var nog till och med coolare än SID. Eftersom jag nu har köpt mig snabb så skippade jag träningen idag.


måndag 28 januari 2013

"oj han ramlade"


Igår fick det bli lättare träning, så jag tog med lilleman och stack ut på ett löppass med barnvagnen. Vi sprang förbi skidbacken där vi fastnade en stund då lilleman tyckte det var riktigt spännande att titta på alla som åkte skidor och ramlade i backen. Total löptid blev 45 minuter.


Idag har jag kört ett riktigt bra 4x4 minuterspass. Just nu sitter vi här i soffan tillsammans med min mor som har kommit på besök för att vara barnvakt åt lilleman imorgon. 

lördag 26 januari 2013

Väddö


Stuvade in familjen i bilen och körde upp till Väddö i dag, för att gå en promenad och äta lunch med svärföräldrarna. Var riktigt skönt att komma ut till havet och tystnaden,  även om det är bra rått ute när isen inte har lagt sig på Ålandshav. Ares drog lilleman i pulka och skötte sig riktigt bra trots att det var ett tag sedan han gjorde det sist.



Ett 7x30 sekunderspass fick bli dagens träning. Ett pass som jag kommer att lägga in i träningen från och med nu och fram till tävlingarna börjar.

fredag 25 januari 2013

Laxermedel?


Glädjen med att ha hund går upp och ner och de senaste dagarnas kyla har inte varit till hundens fördel. Börjar bli ganska less på att släpa sig ut i kyla och mörker för att vänta på att hunden skall bajsa. Har funderat den senaste tiden på om man inte skulle kunna ge hunden laxermedel för att på så sätt korta ner promenaderna. Frågan är bara vad konsekvenserna av detta blir inomhus…


Vilade från träningen idag, men körde ett 4x4 pass igår. Gick inte lika lätt som i onsdags men helt ok. 

onsdag 23 januari 2013

Vilt varning


I dagens lokaltidning stod det om viltolyckor i kommunen. För att följa dagens tema så var vi millimeter från att köra på ett rådjur idag. Som tur var så hade jag precis kört ut från en korsning och inte hunnit få upp farten än. Fick en bra koll på att hjärtat än så länge klara en del i alla fall.


Träningen har gått bra de senaste dagarna. I måndags blev det ett 10 x 1 minuterspass, i går blev det sen träning och då fick det bli tabata intervaller. Idag har det blivit två pass, först 50 minuters löpning och på eftermiddagen fick jag till vinterns bästa 4x4 pass. Kändes riktigt bra i benen och inga större problem att pressa igenom alla intervallerna. 

söndag 20 januari 2013

Ljus


Idag blev det ett kortare pass (löpning 35 minuter) då jag sattsar på att köra en tuffare period den kommande veckan eller två, beroende på hur vardagen kommer att se ut. Kommer att fokusera på vo2max träning.


Ny lampa i trappen upp till övervåningen, så nu ser vi vart vi går!

lördag 19 januari 2013

Operation? Nää!


Så där nu är det hög tid att skriva något här igen. Början av veckan gick åt förberedelser inför lillemans operation. Operationen blev tyvärr inställd i sista stund, då operationen innan drog ut på tiden. Så vi fick snällt åka hem igen och vänta på en ny tid. Idag har vi hållit oss inne och eldat i kaminen då utomhus temperaturen har varit lite för låg för att det skall vara roligt.



En sammanfattning av veckans träning följer nedan!

Måndag: Tröskel 30 min + 10x1min
Tisdag: 4x4 min
Onsdag: Vila
Torsdag: Tröskal 30 min
Fredag: Vila
Lördag: Tröskel 20 min + 4x4

söndag 13 januari 2013

Dop


Nu har det varit lugnt några dagar med träningen, ända passet har varit 35 minuter löpning i morse innan frukost. Annars så har jag prioriterat annat och känt att kropp och knopp behövde en lugn helg.

I dag var vi i Hammarby sjöstad för dop av min systerdotter. Dopet skedde på ett riktigt häftigt ställe. Högst upp i Luma huset. Uppe i det gamla testrummet för glödlampor. Utsikten var riktigt fin över Söder och Hammarby. En vacker plats för en söt liten tjej!





torsdag 10 januari 2013

Höjning


Nu är ytligare en tränings vecka till ända. Dagens pass blev ett 4x4 minuters pass. Framöver kommer det bli lite knivigare att få till träningen då det kommer vara mycket annat som står på schemat. Svårt att säga hur mycket eller lite träning det kommer att bli, men jag kommer försöka få till det så bra som möjligt.

 Annars så har jag börjat experimentera med sadelhöjden denna vinter och just nu har jag höjt sadeln ganska rejält. Än så länge känns det riktigt bra, har ingen wattmätare att bekräfta något, men om man ser på motståndet på trainern och känslan i benen så får jag nog ut mer kraft i pedalerna nu än innan höjningen. 

onsdag 9 januari 2013

Nu är jag fan gammal på riktigt!


Nu är jag officiellt gammal! Fick brev idag om att jag är utvald att deltaga i svensktoppsjuryn. Nu är det bara rullator och löständer som fattas.


För att motverka ålderdomen lite så har jag dubbel passat idag. Blev 20 minuter på tröskel innan frukost och 5 x 3 minuter backintervaller löpning med stavar. Ok träningspass idag men bara ok inga super pass. Provade att springa backintervallerna med tungryggsäck och det funkade skapligt. Får testa ett par gånger till med lite olika vikter för att hitta den vikt som är jobbigast. 

måndag 7 januari 2013

Plast


Dagens träning blev tabata intervaller….bla bla bla…Nä nu till det viktiga! Äntligen efter att ha snurrat runt i postens logistiksystem ett tag så finns nästa års ram här hemma J Nu behövs det bara en gaffel så ska det börjas byggas. Det blir första gången som jag kommer att tävla på en plast ram i skogen, har tidigare kört plast på landsväg. Ska bli spännande att se hur den uppför sig i skogen, då landsvägscykeln hade väldigt bra komfort (körde mycket kullersten i Belgien på den).
 

söndag 6 januari 2013

Januari race!


Race idag, gick som väntat. Gunnar 1:a, jag 2:a och Stefan 3:a. Precis som det brukar se ut. Kändes ungefär så bra som det borde göra i januari. Går att tuffa på i ett skapligt tempo men det fattas det där lilla extra. 


lördag 5 januari 2013

Snabbt utför?


Satsar på att bli snabbast (utför) på morgondagens race!

Maränger

 Hemmagjord glass

Kladdkakemuffins  

fredag 4 januari 2013

Trött


Det blev ett till pass igår. Tanken var att springa 4-5 minuters intervaller med stavar i backe. Då det inte finns backar i Norrtälje som tar 4-5 minuter att springa uppför har jag tidigare i vinter börjat intervallen med att springa ett varv i snön på en äng nedanför backen. Igår så hade tyvärr snön tinat och bildat en hård skare, vilket gjorde det för lätt sprunget och pulsen ville inte upp över 90% ute på ängen. I backen åkte dock pulsen upp som den skulle. Får hitta på något annat för att få denna typ av träning att fungera, eller är det bara cykling som gäller ett tag nu?

Kan det här vara en lösning?

Idag var jag riktigt seg. Försökte mig på ett 10x1 minuters intervall med 30 sekunderas vila. Var tok seg och orkade varken få fart på benen eller trycka på ett bra motstånd. Lite vila i morgon kommer göra susen och så kör vi igen på söndag med race.  

torsdag 3 januari 2013

På posten



Nu ligger nästa års tävlingsram och väntar nere på postenJ Tur att jag även har tränat lite också för att förtjäna en ny ram. Tisdag bjöd på ett 5x4 minuterspass, i går blev det ett 4x4 pass och idag har jag hunnit med ett pass på 30 minuter strax under tröskel. Orkade aldrig riktigt upp och ligga på tröskel, kände mig sliten idag. Får se om det hinns med något mer pass idag.


Måste tipsa om gårdagens middag. Ärtsoppa på kikärtor och potatis, serverat med salladslök och viltskav. Riktigt smarrigt!